Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

A turizmus és a vendéglátás Magyarországon kétségkívül a dinamikusan fejlődő ágazatok közé tartoznak. Ha ezen a szakterületen szeretnél elhelyezkedni, és gyakorlat-orientált képzésre vágysz a Mátra lábainál, akkor a Károly Róbert Főiskolára fog esni a választásod.

A képzés bevezető és alapozó tárgyak oktatásával indul (közgazdaságtan, marketing, jog, informatika), amit általános műveltségi tárgyak egészítenek ki (EU-ismeretek, gazdaságpolitika). A tanterv gerincét a szakmai tárgyak adják (turizmus erőforrásai, turizmus marketingje, idegenforgalmi jog). A képzésben bőven megtalálhatóak gyakorlati tantárgyak (idegenvezetés, gasztronómia, rendezvényszervezés). A gyakorlati ismeretek elsajátítását biztosítja, hogy a KRF saját tanszállodát, tanéttermet és tanutazási irodát is üzemeltet, és számos neves szállodával is kapcsolatban áll. Természetesen külföldön is lehet egy-két félévet tanulni vagy a szakmai gyakorlatot eltölteni, ezt a lehetőséget mindenképp érdemes kihasználni! A hetedik félévet pedig teljes mértékben a szakmai gyakorlat tölti ki. A KRF nyelvtanfolyamai és nyelvvizsgaközpontja segíteni fog abban is, hogy külföldön is piacképes legyen a tudásod.

A Károly Róbert Főiskolán szerzett diplomával a turizmus és a vendéglátás bármely szereplőjénél, szállodákban és éttermekben, utazásszervező cégeknél el lehet helyezkedni Magyarországon és külföldön egyaránt. Ha szeretnél továbbtanulni, akkor akár a KRF turizmus menedzsment MA programja, akár más egyetemek turisztikai vagy más gazdasági programjai szívesen fognak látni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom