Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Érdekel a vadvédelem? Részt szeretnél venni a vadállomány minőségének megőrzésében? Tenni szeretnél a vad élőhelyének védelméért? Ha ezekre a kérdésekre „igennel” válaszolsz, akkor a vadgazda mérnök szakot neked találták ki!

A vadgazda mérnök olyan agrárértelmiségi, aki a vadgazdálkodáshoz szükséges szakmai ismereteken túl jártas a természet- és tájvédelem, távérzékelésre alapozott vadállománybecslés, az élőhelyek repülőgépről végzett felmérése, térképezése, az állatvédelem, az etológia, az agrár-környezetgazdálkodás, a vadászatszervezés és vadkereskedelem területén. Megfelelő ismeretekkel rendelkezik az alapvető közgazdasági, ökonómiai, jogi, számviteli és pénzgazdálkodási szakterületeken is, továbbá rálátással bír az Európai Unióban meglévő, a vadgazdálkodással, a természetvédelemmel és a turizmussal összefüggő lehetőségekre.

A 6+1 féléves képzés során olyan ismereteket sajátítasz el, mint például a vadászati állattan, a vadbiológia, a vadállomány hasznosítás, a zárttéri vadtenyésztés, a vadászati jog és igazgatás vagy a fegyver és lőszerismeret. A főiskola a növénytermesztéssel, kertészettel és mezőgazdasági műszaki ismeretekkel kapcsolatos gyakorlati ismeretek megszerzését a Károly Róbert Nonprofit Kft. által üzemeltetett Tass-pusztai gyakorlóhely, a Kompolti Fleischmann Rudolf Kutatóintézet és az Erdőtelki Arborétum szolgálja. A vadgazdálkodáshoz kötődő specifikus gyakorlatokra elsősorban a szerződéses gyakorlóhelyeken (MVH, helyi Vidékfejlesztési Iroda, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, Egererdő Zrt., Szilvásváradi Erdészet) kerül sor. A diploma megszerzéséhez egy két részből álló szakmai gyakorlaton is részt kell venned. A szakmai elméleti képzéshez kapcsolódóan összesen legalább három hét gyakorlati képzést valamint egy teljes félévig tartó szakmai gyakorlatot - amelyhez külső gyakorlati helyet is választhatsz - kell teljesítened.

A diplomád birtokában lehetsz felsőfokú végzettségű hivatásos vadász, természetvédelmi őr, vadászati felügyelő és más, a természetvédelemben és a vadászatban fontos pozíciókat is betöltő szakember. Persze a továbbtanulásra is van lehetőséged vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésen.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom