Miskolci Egyetem

Miskolci Egyetem

 Bármit szeretnél is tanulni, Észak-Magyarország legnagyobb egyeteme, a Miskolci Egyetem biztosan jó választás lesz számodra. A ME-n mérnök, informatikus, jogász, bölcsész, vagy éppen egészségügyi szakember is lehetsz. A ME-n neves professzorok oktatnak, akik nemzetközileg is elismert színvonalú kutatásokat végeznek. A Miskolci Egyetem élen jár az innovációban és a kutatás-fejlesztésben. Az egyetem vállalati kapcsolatai is jók: a hagyományos ipari-gazdasági fellegvárnak számító Miskolcon könnyen lehet szakmai gyakorlatot találni és a diploma megszerzése után elhelyezkedni. A ME diplomája nemcsak a régióban, hanem az egész országban elismerésnek örvend. Az egyetem karrier-tanácsadással és állásbörzével segíti hallgatóit abban, hogy a legjobb munkahelyet találják meg.

Az egyetem különlegessége, hogy a városban óriási, saját kampuszon helyezkedik el. A kampuszon belül minden szolgáltatás megtalálható, amire hallgatóként szükséged lehet, este pedig számos szórakozóhely vár! Mivel a ME hallgatói éveken keresztül szinte egy helyen élnek, ezért a diákok közösségi élete különösen aktív. Az egyetem kiterjedt sportélettel is bír, és számos sportág közül választhatnak hallgatói. Miskolci hallgatóként a gyönyörű fekvésű város környékén számos kirándulást is tehetsz, és élvezheted a város pezsgő kulturális életét is, ahol a kocsonyafesztiváltól kezdve az operafesztiválig mindent megtalálsz.

A ME széleskörű nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik az Egyesült Államoktól Kínáig, azaz ösztöndíjjal könnyen tudsz külföldön is tanulni néhány félévet. Az egyetem ehhez számos nyelvkurzust is felkínál, az egyetemen belül nyelvvizsgaközpont is működik.

 


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet