Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 140 000 Ft

Szeretnéd angol nyelvismereted továbbfejleszteni? Elmélyednél az angol nyelvű szépirodalomban, vagy nyelvtanári ambícióid vannak? A Miskolci Egyetem anglisztika alapszakának hallgatójaként a magas színvonalú oktatás mellett egy összetartó, pezsgő közösség is vár! Ugye te is szeretnéd végre megünnepelni a St. Patrick’s Day-t? Itt megteheted!

Az anglisztika szakon sokrétű tudásanyagot sajátíthatsz el főként az angol és az amerikai társadalmak szerkezetéről, kulturális termékeiről és a két területen beszélt angol nyelvek közötti különbségekről. Szakirányként is ezt a két súlypontot jelölheted ki a magad számára: angol és amerikanisztika szakirányok elérhetőek számodra az ME-n. De ezzel nem merült ki a speciális ismeretszerzés lehetősége: az interkulturális kommunikáció specializáció megismertet a legújabb kommunikációs elméletekkel, illetve a médiával kapcsolatos tárgyakat is lefed. A jogi szakfordítói specializáció pedig a jogi nyelv terminusaival és kifejezéseivel ismertet meg, igazán versenyképes tudással vértez fel! A képzést indító Angol Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszék számos rendezvénnyel igyekszik közelebb hozni egymáshoz a hallgatóit, melyek nem csak a hagyományos ünnepekhez (mint karácsony), de például a feljebb említett St Patrick’s Day-hez is kapcsolódnak.

Az alapszak elvégzése után lehetőséged nyílik arra, hogy kapcsolódó mesterképzésekre jelentkezz az ország bármely egyetemére. A megbízható angol nyelvtudás ugyanakkor jó belépő lehet külföldi egyetemi képzések megpályázásához is. Ha elhelyezkednél a három év után, nyelvtudásodra apellálva a versenyszféra, vagy a kulturális szakértelemre számítva az államigazgatás lehet érdekelt az alkalmazásodban.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom