Ápolás és betegellátás [gyógytornász]

Miskolci Egyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Miskolci Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 260 000 Ft

Az átlagosnál nagyobb empátiával rendelkezel? Mindened a sport, és az egészséges életmód? Tiszteletben tartod és segíted a fogyatékkal élőket? Nyitott vagy a családi problémák iránt és képes vagy a tapintatos segítségnyújtásra? Ha mindez a rengeteg pozitív tulajdonság megvan benned, valamint úgy gondolod, hogy készen állsz életed legnagyobb és legszebb kihívására, örömest ajánljuk neked a gyógytornász szakot.

De mi is ez pontosan? A gyógytornász olyan mozgásterápiával foglalkozó felsőfokú végzettségű szakember, aki az egészség megőrzésében, fejlesztésében és helyreállításában kulcsfontosságú szerepet játszik.

A gyógytornász képzés célja tehát, hogy olyan szakember legyél, aki ismeri a mozgásszervi betegségek belgyógyászati, traumatológiai, reumatológiai, pszichiátriai, sebészeti, neurológiai, ortopédiai és más betegségekkel kapcsolatos gyógyító eljárásokat, és képes azok fizioterápiával befolyásolható részét az útmutatásoknak megfelelően kezelni. Megtanulod, hogyan készíts el egy fizioterápiás és rehabilitációs tervet és hogyan hajts végre egy rehabilitációs programot.

A 8 féléves képzés során az egyetem az alapozó tárgyak (anatómia, élettan, biomechanika, informatika, latin), a szakmai ismeretek (mozgásvizsgálat, manuálterápiás ismeretek, masszázs), a társadalomtudományi ismeretek (szociológia, pszichológia, pedagógia) mellett nagy hangsúlyt fektet a szakmai gyakorlatra is. Egy félév klinikai gyakorlatot és kötelező nyári gyakorlatokat is teljesítened kell.

Természetesen továbbtanulásra is van lehetőség a Testnevelési Egyetemen és a Tudományegyetemek egészségnevelő másoddiplomás képzésein, vagy a Miskolci Egyetem Gyermek-rehabilitációs szakgyógytornász szakirányú továbbképzésén.

Hogyha pedig az alapképzés után munkába szeretnél állni, a különböző klinikákon, kórházakban, szanatóriumokban, rendelőintézetekben, háziorvosi szolgálatnál, rehabilitációs központokban tárt karokkal várnak.

Ha elég elhivatott vagy, és úgy érzed ez a neked való szakma, ne habozz a jelentkezésnél, irány Miskolc!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom