Egészségügyi szervező

Miskolci Egyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Miskolci Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 260 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 260 000 Ft

Gyakorlatias, jó szervező, kreatív, de emellett empatikus és pozitív gondolkodású vagy? Rendszeresen sportolsz és képes vagy megteremteni a saját testi-lelki harmóniádat? Fontosnak tartod az egészséges életmódot? Szívesen dolgoznál például egy gyógyfürdőben? Mennyit tudsz az egészségszervező szakról?

Az egészségszervező, olyan felsőfokú végzettségű szakember, aki átfogó egészségügyi, földrajzi és gazdasági ismeretekkel rendelkezik. A 7 féléves képzés során olyan végzettséget szerzel, amivel képes leszel egészségturisztikai programok megtervezésére, szervezésére, marketing tevékenység végzésére, nemzetközi egészségturisztikai projektekben való részvételre. Megismered a rehabilitációban és prevencióban használatos kezelési módokat, tájékozott leszel az alternatív gyógyászatban és felismered a rekreációs tevékenységekben rejlő lehetőségeket.

A képzés során a hallgatók megtanulják az alapozó elméleti ismereteket (anatómia, élettan, biológia-sejtbiológia, kémia-biokémia, népegészségtan), a szakmai ismereteket (egészségügyi latin, egészségügyi azonosító rendszerek, az egészségügyi ellátás struktúrája, egészségügyi és betegbiztosítási rendszerek – társadalombiztosítás) a differenciált szakmai ismereteket (ökológia, globális környezeti problémák, turizmus marketing, utazás- és rendezvényszervezés, projektmenedzsment, gasztronómia, gyógyturisztikai és wellness termékek) valamint olyan kiegészítő tantárgyakat, mint az idegen nyelvek, túraszervezés vagy a szociálpszichológia.

Az elméleten kívül nagy hangsúlyt fektet az egyetem a gyakorlati képzésre is, a hallgatóknak egy 6 hetes szakmai, valamint egy 1 hetes szakmaspecifikus gyakorlaton kell részt venniük, az első és a második tanév végén pedig kötelező nyári gyakorlatot kell teljesíteniük.

Továbbtanulásra is van lehetőség, a Miskolci Egyetemen jelenleg a klinikai kutatási munkatárs szakirányú továbbképzés folyik, ahova a végzett hallgatók beléphetnek.

Az alapképzésben végzett hallgatók rekreációs központokban, gyógy- és termálfürdőkben, gyógyszállókban, rehabilitációs intézetekben, az egészségturizmushoz kapcsolódó intézményekben helyezkedhetnek el.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom