Gazdálkodási és menedzsment

Miskolci Egyetem

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Miskolci Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 155 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 155 000 Ft

A gazdálkodás és menedzsment szak az egyik legkeresettebb a középiskolában végzős diákok körében. Ha vidéki egyetemen, barátságos környezetben képzeled el a három és fél évet, a Miskolci Egyetemen tárt karokkal várnak!

Módszertani, elméleti-gazdaságtani, üzleti alapozó tárgyak, készségfejlesztő kurzusok, valamint különböző szakirányok óráit lehet hallgatni, köztük pénzügytan, gazdaságtörténet, munkaerőpiac, gazdaság-pszichológia, filozófia, gazdaság szociológia, marketing, gazdasági jog, üzleti etika, üzleti kommunikáció is megtalálható. A gazdálkodás és menedzsment szak harmadik félévét követően szakirányok választására van lehetőség, melyek speciális ismereteket adnak az adott képzési területen. A választható szakirányok: menedzsment, vállalkozási, humán erőforrás és köz- és szociális menedzsment. A diploma megnevezése: közgazdász, gazdálkodás és menedzsment szakon.

A képzés nem véletlenül hét féléves: egy félévet szakmai gyakorlattal töltesz, aminek helyét az ME kiterjedt kapcsolatrendszerének köszönhetően megválaszthatod. Ez sokban segít abban, hogy megtapasztald, miként kell az elméleti tudást a gyakorlatba átültetni, illetve hogyan működik egy vállalat vagy egy közigazgatási intézmény.

Hogy mi mindent nyersz ezzel a képzéssel? Átlátod a gazdasági folyamatokat, megtanulod szervezésüket, irányításukat, elemzésüket és működtetésüket. A képzés továbbá megismerteti veled a gazdálkodás alapfogalmait, összefüggéseit. Végzett hallgatóként alkalmas leszel önálló munkavégzésre a vállalati rendszer egyes területein, valamint részvételre vállalati döntések előkészítésében, illetve a hazai és a nemzetközi üzleti környezetben való hatékony kommunikációra. Persze tovább is tanulhatsz különböző közgazdaságtani mesterképzésekben az ország bármely egyetemén.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom