Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 200 000 Ft

Jó vagy matematikából és fizikából? Fogékony vagy az új dolgokra? Büszke vagy arra, ha valamit a saját ötleteid alapján tudsz megvalósítani? Szeretnél egy igazán gyakorlatias képzést választani? Jelentkezz gépészmérnök alapszakra!

A képzés célja, hogy olyan megbízható természettudományos alapokat és széleskörű szakismereteket szerezz, amikkel képes leszel megoldani a felmerülő gépészeti feladatokat, problémákat. A hét félév alatt az általános gépészeti ismeretek mellett termelő üzemek speciális gyártási és szerelési ismereteit is elsajátítod. Érdeklődésednek megfelelően több szakirány közül választhatsz. Lehetsz anyagtechnológiai, gépgyártás-technológiai, géptervező, létesítményszerelő és üzemeltető, logisztikai és termelésirányítási, szerszámgépészeti és mechatronikai, mérnöki modellező, minőségbiztosítási, vagy vegyipari és energetikai gépész.

A szak elvégzése után választhatod a továbbtanulást, de a munkaerőpiacon is nagy lehetőségek várnak a tehetséges, fiatal mérnökökre. A becslésünk szerint minden, gépészmérnökként végzett hallgatóra átlagosan 4-5 szakmai kihívást is jelentő munkahelyi ajánlat jut.

Miért pont Miskolc? Az egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara több mint hatvan éves múltra tekint vissza, és az elmúlt években a régió meghatározó tényezőjévé vált. Az országosan elismert kar fő célja, hogy a legkorszerűbb módszerek és eszközök alkalmazásával hosszú távú kötődést és tanulási lehetőséget biztosítson a hallgatóknak. Az intézmény megbecsüli a tehetséges diákokat, minden évben a Tanulmányi Emlékérem arany, ezüst és bronz fokozatával ismeri el a kiváló teljesítményt.

Tartozz te is ennek a kiváló szakmának a művelői közé, és ne feledd a jelmondatot: „Tiszteletet a gépésznek!”

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom