Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 140 000 Ft

A német gazdaság a modern korban Európa (egyik) motorjaként működik. Épp ezért jó befektetés elmerülni a német nyelv és kultúra mélységeiben a germanisztika alapszak, német szakirány keretében. A Miskolci Egyetem ráadásul a gyakorlati készségek fejlesztésére helyezi a legnagyobb hangsúlyt, így mindenképpen sokat profitálhatsz a képzésükből!

Számos intézménytől eltérően az ME-n a kulturális ismeretek helyett kifejezetten a nyelvi készségek fejlesztésére, a szókincs és a kifejezési készség fejlesztésére kerül a hangsúly, noha a szak a még mindig jelentős kulturális modul miatt többet nyújt egyszerű idegen nyelvi képzésnél. Az ME számára fontos, hogy a szakon elsajátított a gyakorlatban is alkalmazni tudd, ezért is kínálja számodra a projektreferens specializációt, amely a nyelvi, projektírási és projekttervezési szaktudást kapcsolja össze. Ha európai uniós pályázatok írása, kezelése szerepel a terveid között, itt jó alapokat kapsz! A tanszéken aktív kutatómunka is folyik, például gender-kutatás és szótárírás kapcsán – az oktatók mindig örülnek, ha egy-egy ambiciózus hallgató kedvet érez a csatlakozásra.

A hároméves képzés elvégzése után be tudsz kapcsolódni bármelyik egyetem német nyelv és irodalom vagy tanári mesterképzésébe, de a felsőfokú szakképzések piacán is érdemes körülnézned (akár szakfordítói végzettség kapcsán). A tömegkommunikáció és a versenyszféra elsősorban nyelvi készségeidre, míg az államigazgatás vagy egyes vegyesvállalatok mind a megszerzett nyelvi, mind kulturális ismeretek hasznosítására lehetőséget adhatnak.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom