Igazságügyi igazgatási

Miskolci Egyetem

A szak értékelései >>
Jog Miskolci Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 132 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 123 000 Ft

Az igazságügyben képzeled el a jövőd? Szeretnél átfogó társadalomtudományos képzésben részesülni? Érdekel a jogalkalmazás, főként a gyakorlatban? A Miskolci Egyetem igazságügyi igazgatás alapképzésében gyakorlatorientált, de széleskörű tudásanyagot közvetítő programban szerezhetsz korszerű képesítést.

A képzés hat féléves. Főként eljárásjogi alapismereteket sajátítasz el, s a jogtudomány mellett társadalomelméleti, politikaelméleti, szociológiai, pénzügyi és közigazgatási ismereteket is biztosítanak számodra. Alkotmányjog, politikatörténet, büntetőjog, közigazgatási jog, közigazgatástörténet, polgári eljárásjog, munkajog, csődjog, pénzügyi jog, cégjog, büntető eljárásjog és európajog is szerepel a törzsanyagban. Fontos része a képzésnek a szakmai gyakorlat, így még a képzés ideje alatt lehetőséged nyílik élesben is kipróbálni magad. Az ME kapcsolati hálójára bátran támaszkodhatsz a gyakorlati hely kiválasztásánál!

Igazságügyi szervezőként képes leszel igazságügyi döntések előkészítésére és végrehajtására, önálló igazságügyi feladatok megoldására, az államigazgatási eljárás lefolytatásához szükséges jogalkalmazási technikák alkalmazására. A szervezés, információgyűjtés, adatfeldolgozás is a munkád része lesz. Elhelyezkedhetsz igazságszolgáltatásban – bíróságoknál, ügyészségeknél —, különböző közigazgatási területeken, például önkormányzatnál, földhivatalnál, adó-és vámhatóságnál, de ügyvédi irodákban és közjegyzőségeknél is. Az igazságügyi szervezők a jogászi végzettséget nem igénylő igazságszolgáltatási munkák önálló elvégzésére is felkészülnek. A jogi előkészítői munka elvégzésével a bírák, ügyvédek és ügyészek tehermentesítésére leszel alkalmas. Ha úgy döntesz, jobban elmélyednél a jogi ismeretekben, számos továbbképzési lehetőség közül válogathatsz a magyar felsőoktatáson belül.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom