Kulturális antropológia

Miskolci Egyetem

A szak értékelései >>
Társadalomtudomány Miskolci Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

A kulturális antropológia a társadalomtudományi képzési területhez tartozó alapszak. Kultúrával, művelődéstörténettel foglalkozó tudomány, mely néprajz, szociológia, régészet és nyelvészet határait is érinti. Ha nyitott vagy a társadalmi problémákra, nem okoz gondot a kapcsolatteremtés és szereted az emberek életmódját közelről megfigyelni, akkor a kulturális antropológia szakon a helyed!

A képzés hat féléves. Az országban egyedüliként a Miskolci Egyetemen van lehetőséged arra, hogy a kulturális antropológia alapszakon hallgass – más egyetemeken csak mesterképzés érhető el. Alapozó ismeretek mellett antropológiaelméleti és módszertani alapismereteket tudsz elsajátítani. A képzés során terepmunkákon és szakmai gyakorlaton lehet részt venni, ahol az empirikus kutatásokra is felkészülhetsz.

Az alapszakról kikerülve magabiztos kultúra-és társadalomelméleti, valamint módszertani ismeretekkel fogsz rendelkezni, s így képessé válsz különböző népek és népcsoportok kultúráinak és társadalmi folyamatainak empirikus kutatására és elemzésére.

Az alapszakos végzettséggel állami-önkormányzati, civil-nonprofit szervezetekben tudsz majd dolgozni, valamint társadalomkutatóként, közgyűjteményi szakemberként, kommunikációs szakemberként is foglalkoztatható leszel. Az alapszakot követően kulturális antropológia mesterképzésen tudsz továbbtanulni, ahol két szakirány közül választhatsz, ha az ME hallgatója maradsz: alkalmazott és vizuális antropológia. Más mesterképzésre is felkészít ugyanakkor ez a három év: szociológia, szociálpolitika, kommunikáció és média, szociális munka és nemzetközi tanulmányok.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom