Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 140 000 Ft

Szeretnél a magyar nyelv és irodalom területén magasabb szintű ismeretekre szert tenni? A jövőben népszerűsítenéd tanárként vagy kutatóként ezt a területet? Esetleg általános műveltséged kiterjesztésére keresel lehetőséget? A Miskolci Egyetem magyar alapképzésében a hagyományos magyar szakos képzés mellett a modern kor kihívásaira válaszoló, regionális és országos foglalkoztatási igényeket szem előtt tartó rendszerben tanulhatsz.

Bár már belépéskor elvárás az irodalmi tájékozottság, az itt megszerzett ismereteknek köszönhetően a szövegek sokkal értőbb befogadására leszel képes, nyitottabbá válsz a többes értelmezésre és a műelemzést kommunikálni is tudod hallgatóság felé (akár később a tanári pályán). Különösen a szakirányok szintjén mutatkozik meg az ME erőfeszítése, hogy versenyképes speciális ismeretekkel lásson el téged akkor is, ha a magyar szakon tanultakat minél hamarabb gyakorlatban, a munka világában szeretnéd hasznosítani, de akkor is, ha tanári pályára vagy kutatónak készülsz. A következő szakirányok közül választhatsz: retorika- és eszmetörténet, összehasonlító irodalom- és kultúratudomány, anyanyelvi asszisztens, nyelvmentor illetve jelnyelvi szakértő. A sok előadás és elemzés, amelyet készítened kell a szemináriumok során, jelentősen javítja kommunikációs és analitikus képességeidet.

A három év végeztével dönthetsz a továbbtanulás mellett tanári, vagy a magyarra épülő valamely mesterképzésben, például tanáriban. Az államigazgatás különböző szintjei érdekeltek abban, hogy a magyar nyelvet helyesen író és beszélő, széles látókörű és intelligens munkatársakat foglalkoztasson. Ezen kívül a média is érdeklődhet irántad a diplomázás után.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom