Nemzetközi gazdálkodás

Miskolci Egyetem

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Miskolci Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 155 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 155 000 Ft

Szeretnéd beleásni magad a világpiaci folyamatokba? Érdekel, hogy más országok milyen feltételeket biztosítanak külföldi befektetőknek? Szeretnél több nyelven magabiztosan kommunikáló gazdasági szakemberré válni? A Miskolci Egyetem nemzetközi gazdálkodás alapszakán felkészült szakemberek vezetnek be a globális gazdaság rejtelmeibe és a készségfejlesztésre helyezett nagy hangsúly azt is biztosítja, hogy a lehető legtöbbet hozd ki magadból az itt eltöltött idő alatt.

Módszertani, illetve elméleti-gazdaságtani alapozó tárgyakkal indul a képzésed: gazdasági matematika, üzleti statisztika, mikro-és makroökonómia tárgyak és társaik teremtik meg a szükséges alaptudást. Ezekre épülnek az üzleti alapozó tárgyak, illetve a nemzetközi gazdálkodás szaktárgyak (például nemzetközi pénzügyek, külgazdasági elemzések külkereskedelmi technikák). Az ME tantervére jellemző, hogy számos izgalmas, szabadon választható órával dobhatod fel a kötelező tudást. A szakmai tárgyakat kiegészítik az idegen szaknyelvi, illetve a készségfejlesztő tárgyak, utóbbiak keretében tanulás- és kutatásmódszertant, kommunikációs és prezentációs technikákat, személyiségfejlesztést hallgathatsz. Ezeken felül választhatsz két szakirány közül is, az európai regionális kapcsolatok és a nemzetközi vállalkozások szakirány várják a jelentkezésed. A hetedik, utolsó félév szakmai gyakorlattal telik. Az ME mindemellett bátorítja a külföldi tanulmányokat is, a nyelvi készségek és az interkulturális érzékenység fejlesztése érdekében érdemes lehet egy félévet külföldön töltened.

A diplomázást követően elemzői és vállalkozási ismereteidet is számos munkahelyen tudod hasznosítani. Dönthetsz a továbbtanulás mellett is, hiszen a gazdasági mesterképzések várják a jelentkezésedet szerte az országban.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom