Pénzügy és számvitel

Miskolci Egyetem

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Miskolci Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 155 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 155 000 Ft

Érdekel a különböző szervezetek gazdálkodásának elemzése, értékelése és ellenőrzése? Izgalmas munkakörökben hasznosítanád jó matematikai képességeidet? A Miskolci Egyetem pénzügy és számvitel alapszakán magas szintű kutatásokat is folytató, de emellett hallgatóközpontú szakemberek várják, hogy átadhassák tudásukat a hozzád hasonló érdeklődési körű fiataloknak.

Lássuk, miről is szól pontosan a szak! A tananyag négy nagyobb részre osztható, melyek a közgazdaságtan különböző vonatkozásait tárgyalják. Tehát módszertani tárgyakat (pl. gazdasági matematika, informatika, statisztika), elméleti gazdasági ismereteket (például mikro- és makroökonómia) és üzleti alapozó ismereteket (gazdasági jog, adózási ismeretek, üzleti kommunikáció stb.) is tanulni fogsz. Emellett hangsúlyozottan foglalkozhatsz a gazdaságban lebonyolódó pénzügyi folyamatokkal, valamint a gazdasági események elszámolási és értékelési rendszerével.

Az ME-n két szakirány között dönthetsz a harmadik féléved lezárása után: pénzügy, illetve számvitel. Előbbi célja a vállalatok, költségvetési intézmények, pénzügyi szervezetek pénzügyi feladataihoz kapcsolódó ismereteid további elmélyítése. Így plusz tudást szerzel a vállalati pénzügyi tervezés, a költségvetési intézmények gazdálkodása, bankismeret, befektetési és értékpapír-ismeretek témakörökben. Ha a számvitel érdekel jobban, kiemelten foglalkozhatsz a hitelintézeti számvitel, a non-profit számvitel, a komplex elemzés, a konszolidálás alapjai és a nemzetközi számvitel témakörökkel. A kötelező szakmai gyakorlatra a képzés utolsó, hetedik félévében kerül sor. Ezt eltöltheted hitelintézeteknél és számos vállalkozásnál – az ME ugyanis kiváló regionális céges kapcsolatokkal rendelkezik, melyek biztosítják számodra a választás lehetőségét. Akár leendő munkaadódat is megtalálhatod!

Az alapszak lezárása után már készen állsz a munkaerőpiac kihívásaira: többek között banki ügyintézőként, befektetési tanácsadóként, biztosítási menedzserként, elemző közgazdászként, kontrollerként, könyvvizsgáló asszisztensként, revizorként vagy számviteli asszisztensként tudsz elhelyezkedni. Ha inkább továbbtanuláson töröd a fejed, számos gazdasági mesterszak várja jelentkezésed.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom