Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Ha érdekelnek a politikai problémák, a politikai döntéshozatal háttere, vagy politikai elemzőként dolgoznál, akkor számodra a politológia szak az ideális választás. A Miskolci Egyetem politológia programján ismert szakemberek oktatnak. A ME családias hangulatú, kis létszámú évfolyamai garantálják, hogy az oktatók oda tudnak figyelni a diákokra.

A képzés során bevezetést kaphatsz a rokon társadalomtudományokba (szociológia, társadalomtörténet, közgazdaság, jog, filozófia), részletesen tanulmányozhatod a magyar társadalom politikai viszonyait, a politikai intézményeket, a hatalom szervezeteit és azok működését.

A ME-n angol politikai szaknyelvet is tanulsz. Ez jó felkészítés lehet egy esetleges külföldi tanulmányúthoz, amire az egyetem nemzetközi kapcsolatrendszerén keresztül van lehetőséged. Szakmai gyakorlatodat az állami közigazgatásban, az Országgyűlésnél, önkormányzatnál, valamelyik pártnál, médiában, alapítványoknál vagy elemző-kutató intézményeknél töltheted el.

Az alapszakos diplomázást követően számos helyen kamatozhatod tudásodat. Elhelyezkedhetsz bármely kormányzati szervnél, az Országgyűlésben vagy önkormányzatnál, politikai elemző vagy közvélemény-kutató cégnél, civil szervezetnél, vagy akár a médiában is. Ha a BA megszerzése után tovább szeretnél tanulni, akkor is számtalan lehetőség közül választhatsz. A Miskolci Egyetem politikatudomány MA-programjában két specializáció, a politikai kommunikáció, ill. a politikaelmélet és –módszertan közül választhatsz. Ezen túlmenően a ME-n szerzett politológus diplomával az ország bármelyik egyetemének politológia, nemzetközi tanulmányok, gazdasági vagy társadalomtudományi szajka tárt karokkal fog várni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom