Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 140 000 Ft

Szeretnél rálátással rendelkezni a humán- és a társadalomtudományokkal is? Szereted a változatosságot? Lenne kedved filozófusoktól, történészektől, irodalmároktól, nyelvészektől, szociológusoktól, politológusoktól és antropológusoktól egyszerre tanulni? A Miskolci Egyetem szabad bölcsészet alapszakán minden lehetséges!

A szabad bölcsészet alapszak valószínűleg egyedülálló a bölcsészettudományok között abban a tekintetben, hogy a szakirány kiválasztása határozza meg leginkább a diploma milyenségét. Az ME a legnagyobb magyar egyetemekhez hasonlóan számos opciót tesz számodra elérhetővé. A filozófia szakirány segít elsajátítani a módszeres filozófiai gondolkodás képességét, és ezáltal felkészít önálló gondolati rendszerek felépítésére. Az esztétika szakirányon nemcsak az esztétika filozófiai alapjaival ismerkedhetsz meg tüzetesebben, de művészetelmélet és műelemzés is szerepelnek a palettán. Az etika magába foglalja az többek között az alkalmazott etika, ökológia, politológia, ágazati etikák tárgyalását. A vallástudomány interdiszciplináris szemléletben tárgyalja az emberiség hiedelemvilágának és természetfelettiről alkotott elképzeléseinek történeti fejlődését. A kommunikáció és médiatudomány szakirány természetesen nem helyettesíti az azonos nevű szak elvégzését, itt a kommunikáció társadalomban betöltött szerepének vizsgálatára (tehát az elméleti stúdiumokra) kerül a hangsúly. Több szakirány is szimpatikus már elöljáróban? Az ME-n akár két szakirányt is elvégezhetsz az alapképzés részeként!

Diplomás szabad bölcsészként dönthetsz a továbbtanulás mellett, ebben az esetben az ország bármely egyetemének kapcsolódó mester szakjaira jó eséllyel pályázhatsz. Amennyibe etika szakirányt végeztél, a tanári pálya is egy lehetőség. Azonnal munkába is állhatsz a diplomázás után, változatos pozíciókban számítanak az itt megszerzett tudásodra, az államigazgatástól a versenyszféráig.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom