Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Segíteni szeretnél a rászorulókon? Jól bánsz az emberekkel, és könnyedén meg tudod magad értetni velük? Kellő elhivatottsággal és alázattal állsz a munkához? Javasoljuk, hogy válaszd a szociális munka alapszakot!

A hét félév során kellő ismeretet szerzel az emberi viselkedésről, a társadalmi rendszerekről, az emberi jogokról, ahhoz, hogy a társadalmi integrációt, a demokratikus viszonyok erősítését szolgáló szakmai szociális munkát tudj végezni. Ki tudod majd alakítani és meg tudod őrizni az ember és a társadalmi környezete közötti harmóniát, jól fogod kezelni a feszültségeket, odafigyelsz majd a szociális problémák megelőzésére, szakszerű kezelésére. Alkalmas leszel arra, hogy összegyűjtsd és elemezd a tapasztalataidat.

A diploma megszerzése után olyan szakember leszel, aki képes a társadalmi folyamatok működési szabályai, a társadalmilag kedvezőtlen helyzeteket létrehozó okok és következményeik felismerésére, és mindezek elemzésére. A különböző életciklusokban és élethelyzetekben különböző szociális problémák alakulhatnak ki, te felismered a veszélyeztető tényezőket. Segíted az egyén és társadalmi környezete közötti interakciókat, elősegíted az egyének, családok, csoportok, közösségek társadalomba való beilleszkedését, és a szociális biztonságukat. Észreveszed az egyénben és környezetében rejlő erősforrásokat, és segítesz hasznosítani azokat.

Az alapképzés elvégzése után elhelyezkedhetsz bármely szociális munkát folytató intézményben, ahol a közvetlen szociális munkafolyamatok kreatív megvalósítása lesz a feladatod.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom