Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 140 000 Ft

Kutatóként, történelemtanárként képzeled el magad a jövőben? Vonz a levéltárak vagy a múzeumok világa? A Miskolci Egyetem történelem alapszakos képzésében megalapozhatod a jövődet ezen a területen!

A képzés felépítése nagyon sokszínű. A bölcsészeti alapozó tárgyak, valamint a határtudományok és segédtudományok átfogó ismeretanyagára épülnek a szigorúan értelmezett történelmi ismeretek. Ezekkel korszakonként foglalkozol majd, a fókuszt mindvégig a magyar történelmen tartva. Az egyes korszakokhoz kapcsolódóan az előadások mellett szemináriumokat is elvégzel, melyek az elmélyültebb ismeretszerzést segítik elő. A szemináriumok keretében sajátítod el az alapvető kutatói és prezentációs készségeket is.

Két szakirány közül is választhatsz ebben a képzésben, melyeket a harmadik félévben kezdhetsz el. A levéltár szakirányon felkészítenek történeti és modern iratanyagok szakszerű feltárására, feldolgozására, gondozására és hozzáférhetővé tételére, illetve kormányzat- és igazgatástörténetre fókuszál még az anyag. A muzeológia szakirányt jellemzően azok a hallgatók választják, akik a különböző közgyűjtemények gondozását és elérhetővé tételét érzik hivatásuknak. A muzeológia szakirány oktatásába gyakorló múzeumi dolgozók is bekapcsolódnak.

Az alapszak befejeztével várnak az ország bármely egyetemén a módszertani vagy korszak alapon szervezett mesterszakos szakirányok (de végezhetsz levéltári ismereteket vagy muzeológiát is), illetve a tanári pálya. Az alapképzés elvégzése után is nyitva állnak előtted különböző álláslehetőségek, melyek a történelem alapszakos képzésben elsajátított készségeidre alapoznak.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom