Történelem [régészet]

Miskolci Egyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Miskolci Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 140 000 Ft

Érdekel az ásatások izgalmas világa? Kicsit még csiszolgatnád történelemtudásodat, de legszívesebben azonnal vésőt és ecsetet ragadnál? A Miskolci Egyetem történelem alapszakának régészet szakirányán garantáltan lesz alkalmad vegyíteni az elméletet és a gyakorlatot!

A képzés során bevezetést kapsz a régészet elméletétébe, és részletesen tanulsz a különböző régészeti kultúrákról az ősembertől a kora újkorig. Továbbá a régészet társtudományainak oktatása is sorra kerül, környezetrégészet, geoarchaeológia, geomorfológia, földtan és archaeometria témakörben. A program számos gyakorlati órát is magába foglal, amelyek olyan izgalmas és korszerű módszerekbe nyújtanak betekintést, mint például a légi fotók feldolgozása. Természetesen a legizgalmasabb és a legtöbb tanulást jelentő kurzusok az ásatási gyakorlatok. 4 hét ásatási gyakorlat teljesítése kötelező, amelyből egy-egy hét kötelezően őskőkor és középkor. A maradék két hét programját a régészet többi korszakaiból te magad választhatod ki! Ezen felül a gyakorlatok között 2 hét régészeti-múzeumi gyakorlat és egy hét terepbejárás is szerepel – így bőven lesz lehetőséged már a képzés alatt a gyakorlatban is kipróbálni a tanultakat.

Diplomázás után dolgozhatsz ásatáson, múzeumban, az örökségvédelem területén, és természetesen tovább is tanulhatsz bármelyik egyetem régészet MA képzésén. A régészet mellett történelem, művészettörténet vagy éppen örökségvédelem szakon folytathatod a tanulmányaidat. Diplomád arra is jó lesz, hogy külföldön folytasd tanulmányaidat vagy kezd el karrieredet.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom