Turizmus-vendéglátás

Miskolci Egyetem

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Miskolci Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 155 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 155 000 Ft

A képzés célja, hogy olyan hallgatók végezzenek, akiknek birtokában van olyan tudás, melynek segítségével a turizmus és vendéglátás területén helyt tudnak állni. A képzés időtartama hat félév, plusz egy félév szakmai gyakorlat. A Miskolci Egyetem turizmus-vendéglátás képzése elvégezhető nappali, illetve levelező formában is. Gazdaságmatematikai, statisztikai, marketing, gazdaságföldrajzi, gazdaság és turizmuspolitikai, vendéglátóismereti, szállodaismereti, valamint idegenvezetési tudást is szerezhetsz a képzés során sok más ismeretkör elsajátítása mellett.

Az elméleti tudás megszerzése mellett lehetőség van szakmai tapasztalatot is szerezni, a fél évig tartó szakmai gyakorlat alatt meg lehet tanulni a szakma fortélyait, s ha kölcsönös a pozitív visszajelzés a hallgató és a gyakorlati hely között, akkor a későbbiekben akár munkát is felajánlhatnak. A szakképzettség megnevezése: közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon. A diploma megszerzéséhez szükség van két középfokú szakmai nyelvvel bővített C típusú nyelvvizsgára, vagy azzal egyenértékű szaknyelvi vizsgára. Nappali tagozaton biztosítják általános, majd szaknyelvi jellegű órák felvételét. Turizmus-vendéglátás szakon két szakirány közül lehet választani, melyek az utazás és rendezvényszervezés, valamint a desztinációmenedzsment.

Az alapszak elvégzését követően mesterképzésre lehet jelentkezni, többek között például logisztikai menedzsment szakra. A alapszakon megszerzett tudás birtokában a végzett hallgatók alkalmasak utazásszervezésre, rendezvényszervezésre, turisztikai vállalkozásoknál vezetői feladatok ellátására, turizmus fejlesztésével kapcsolatos konflikutsok kezelésére is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom