Magyar Képzőművészeti Egyetem

Magyar Képzőművészeti Egyetem

Hamarosan!

 Az 1870-es években, az akkor világvárosi rangra törő Pesten jött létre az Országos Magyar Képzőművészeti társulat, az Országos Magyar Királyi Mintarajztanoda és Rajztanárképezde, valamint a festészeti és szobrászati mesteriskolák összefonódásából az Andrássy út és az Izabella utca sarkán a Magyar Képzőművészeti Egyetem, mely nevet az intézmény 2001 óta viseli.

Az egyetem épületében található saját kiállítóterme, a Barcsay-terem, továbbá 1949 óta itt működik a Budapesti Bábszínház is. További intézményei az Epreskert néven ismert épületkomplexum és a Feszty-ház. Az egyetem saját művészteleppel rendelkezik, ez a Tihanyban található Somogyi József Művésztelep.

Tanszékei: Festő Tanszék, Grafika Tanszék, Intermédia Tanszék, Képzőművészet-elmélet Tanszék, Látványtervező Tanszék, Restaurátor Tanszék, Tanárképző Tanszék, Művészetelméleti Tanszék, Művészeti Anatómia, Rajzi és Geometria Tanszék és a Művészettörténeti Tanszék.

Ezeken belül a következő szakokra lehet jelentkezni: festőművész, intermédia művész, grafikusművész, restaurátor művész, szobrászművész, képzőművészet-elmélet, alkalmazott látványtervezés, látványtervező művész és képzőművész-tanár.

Az egyetem oktatói és rektori névsorát számos ismert és elismert képzőművész, alkotó erősíti, akik a nagy tudás mellett rengeteg tapasztalattal is rendelkeznek, hiszen nemcsak hazai, de külföldi viszonylatban is megállták már a helyüket. A felvételt nyert diákok tőlük tanulhatják el az adott művészeti ág minden csínját-bínját. A teljesség igénye nélkül, csak pár nevet említve itt oktattak többek között Ferenczy Károly, Bernáth Aurél és Barcsay Jenő festő-garfikus művészek vagy éppúgy a szobrászok közül Ferenczy Béni és Farkas Ádám.

 


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet