Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 500 000 Ft

Az alkalmazott látványtervezés szak kialakításában azt az egyetemes színház- és mozgókép művészetekben kirajzolódó tendenciát követi, miszerint a komplex látványvilág jelmezekkel és díszletekkel való megteremtése egységesen értelmezendő és gyakran egyetlen művész feladata. Ez a művész te lehetsz! A képzés végeztével egy a színházi vagy mozgóképes munkába szervesen beilleszkedni tudó, emellett mégis szuverén művészi gondolkodással és szemlélettel rendelkező alkotó tervezővé válhatsz.

A képzés alapvetően két részre oszlik. Az első három év a mesterség megalapozásával, annak elsajátításával foglalkozik. Ennek sikeres elvégzése után alkalmazott látványtervezői szakképesítést szerezhetsz három választható szakirányban: díszlet- és jelmeztervezés; jelmez- és bábtervezés; díszlet-, kiállítás- és arculattervezés.

Mindebben a hazai színházi és mozgóképes tervező szakma kiemelkedő képviselői lesznek segítségedre. Az ő vezetésükkel lehetőséged nyílik a legkülönbözőbb művészi megközelítések megismerésére. Ezen felül minden félévben szakmai gyakorlaton fogsz részt venni, mely során a kivitelezési és produkciós folyamatok valamennyi fázisát közvetlenül is megtapasztalhatod.

Ezt mind kevésnek tartod? Ne csüggedj, a mesterképzési szakon további két éven át folytathatod tanulmányaidat. Ezalatt a művészet személyes megközelítési lehetőségeinek és módszereinek sokrétű és széleskörű átadása a cél. Ennek eredményeképpen válhatsz látványtervező művésszé, színházi szakirányban.

Biztosan felmerült benned, mégis miben más itt az oktatás? Az egyetem a művészetoktatásban arra törekszik, hogy kiemelkedő színházi tervezők vezetésével teljes körű színházi ismereteket nyújtson, így lehetővé téve a hagyományos és új művészeti terepek kívánalmait egyaránt teljesíteni képes komplex alkotói megfelelést. Tanulmányaid végeztével a digitális korszak teljes szellemi és technikai tudáskészletével felszerelkezve léphetsz ki a munkaerőpiacra, amely jelenleg a látványra épülő kulturális mezők folyamatos terjeszkedését és egymásba fonódását mutatja.

Ha esetleg kísérletezni támad kedved, ne aggódj! A Látványtervező Tanszék elkötelezetten támogatja a művészeti társegyetemek diákjaival közös projektek létrehozását és a kapcsolattartást az előadóművészet különböző területeinek legjelentősebb szakembereivel.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom