Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 500 000 Ft

A grafikusművész szak egységes, osztatlan, 10 féléves képzés, melynek elvégzésével okleveles grafikusművésszé válhatsz. A képzés célja olyan művészek képzése, akik rajzi alapozásra épülő grafikai műfajok terén alkotóművészeti tevékenység végzésére alkalmasak, ismerik az egyetemes grafika kifejezési eszközeit, a felhasználható és alkalmazható anyagokat és technikákat, valamint a hagyományokat és a kortárs művészet alkotásait.

A szak elvégzésével megismered a térábrázolás elméletét és gyakorlatát. Korszerű és klasszikus alapokra épített technikai készségekre teszel szert. Megismered a grafikai technikákkal, a nyomtatással, különböző anyagokkal elérhető hatásokat, a művészi- és tervezőgrafikában használható anyagokkal együtt, és végül, de nem utolsó sorban a hagyományos és a legújabb sokszorosító eljárásokat is.

Ezután alkalmas leszel alkotó munkát végezni a képgrafika és a tervezőgrafika területén. Ezek lehetnek grafikai sorozatok, szabad grafikák, könyvillusztrációk. A tudásodat sok-sok területen használhatod fel. Ilyen a plakáttervezés, arculattervezés, illusztráció és még sorolhatnánk. Az ilyen produktumok létrehozása által, az önkifejezés segítségével a nemzetközi és hazai képzőművészeti tendenciák ismeretével alkalmassá válsz az eszmei tartalmak képzőművészeti formában történő megjelenítésére.

A képzés során két szakirány válaszható. Tervezőgrafika szakos hallgatóként gyakorlatorientált feladatok és egyéni konzultációk segítségével juthatsz el az első vázlatoktól a kidolgozott tervekig, mindezt egyre inkább önálló módon. Tipográfia, jel-, arculat-, csomagolás-, kiadvány- és plakáttervezés, illusztráció, interaktív grafikai felületek tervezése valamint a tervezői alkotómunkához elengedhetetlen technikai ismeretek: tradicionális rajzi, képgrafikai és tipográfiai technikák, fotózás, nyomdatechnikai ismeretek, digitális grafikai, kiadványszerkesztő, fotó- és interaktív grafikai technikák, háromdimenziós modellezés, ez mind rád vár.

Képgrafika szakirányon a képzés az autonóm, a sokszorosító, valamint a funkcionális grafikai műfajok megismeréséből és gyakorlati alkalmazásából áll. A rajzi alapozó képzés mellett a hagyományos sokszorosító eljárások alapjait megismertető kurzusok és műhelymunkák után, a későbbiekben az oktatók koordinálásával egyéni elképzeléseid alapján alakíthatod ki saját grafikai programodat. A sokszorosítás elvégzéséhez a tanszéken található muzeális értékű gépeket és eszközöket is felhasználhatod.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom