Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 500 000 Ft

A szobrászművész szak 10 féléves, egységes, osztatlan képzés. Miután felvételt nyertél ide, a graduális képzés ideje alatt megismerkedhetsz a plasztikai tudás és az önkifejezés lehetőségeivel, a szobrászatban felhasználható anyagokkal, valamint a különböző tradicionális és újszerű technikákkal.

Egyedülálló módon, az összevont első évfolyamos hallgatók alapozó képzésben részesülnek, melynek célja a főbb szobrászati tendenciák, technikák és anyagok általános vonásainak alkotóhelyzetben történő tanulmányozása. A tanmenet a későbbi évek során tematikus feladatokkal, kiállítási koncepciók megtervezésével, magyar és külföldi vendégelőadók meghívásával egészül ki.

A Szobrász Tanszék ugyancsak egyedülálló módon, éves rendszerességgel, saját szakmatörténeti és szobrászatelméleti kurzusokat indít, „Modern magyar szobrászat” és a „Szobrászat szabad szellemisége” címmel. Továbbá külön kurzus foglalkozik a „Szobrászat építészeti térben való megjelenésének” témámájával.

Elkészült műveid bemutatására is lehetőséged nyílik az epreskerti Kálvária kiállítóterében és a Parthenón-fríz Teremben. Művésztanárok irányításával igénybe vehetők a gipsz-, fém-, kő-, és bronzöntő műhelyek is. Mindez részévé válhat annak a kiállítás-sorozatnak, amelyet néhány évvel ezelőtt indított útjára a Szobrász Tanszék, és amelynek keretében a magyar szobrászat jelentős modern mestereit mutatja be az egyetem reprezentatív kiállítóterében, a Barcsay Teremben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom