Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 700 000 Ft

Az animáció végtelenül sokszínű mozgóképművészeti műfaj. A rajzfilmektől a speciális effektusokig, a számítógépes játékoktól az online felületekig, a művészfilmektől a reklámokig rengeteg lehetőséget kínál kreativitásod kibontakoztatására. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán elsajátíthatod ehhez a színes területhez kapcsolódó elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek birtokában nem lesz probléma az elhelyezkedés!

Tanulmányaid során csoportosan és önállóan kivitelezett projektekben vehetsz részt, melyek során a mozgatás, az animációs látványtervezés, és az animációs tartalmak fejlesztésének alapvető ismereteit sajátíthatod el. Megismerkedhetsz a különböző animációs technikákkal, és képes leszel azokat alkalmazva tervezői és animátori feladatokat ellátni. Még töbre vágysz? Az alapképzési szak után tanulmányaidat mesterszakon is folytathatod!

Sokan kérdezik tőled, hogy „mi leszel, ha nagy leszel”? A válasz egyszerű: animációs tervező! De mit is csinál pontosan egy animációs tervező? Diplomáddal a kezedben képes leszel az animációs műfaj kifejezési formáit alkalmazva, az animációs filmgyártásban, valamint az animációt alkalmazó filmes, televíziós és kommunikációs projektekben animátorként, látványtervezőként, kompozitorként tevékenykedni. A képzés lehetővé teszi, hogy végzett hallgatóként a későbbiekben videó- és computer játékok fejlesztésében, interneten alkalmazott animációk készítésében is részt vegyél. Képzettséged és készségeid folytán egyaránt alkalmas leszel a feladatokat önállóan kezelni, vagy nagyobb produkciók részfeladatait csoportmunkában teljesíteni.Ha tehát különösen érdekel az animáció, jól rajzolsz és mindenkit lehengerel a kreativitásod, akkor irány a MOME animáció szakja!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom