Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 700 000 Ft

Az építészképzés mindig nagyon népszerű a felvételizők körében, és éppen ezért számos egyetem és főiskola kínál építész alapképzést az országban. Nemcsak hazánkban, hanem külföldön is alapvetően kétféle megközelítésben oktatják az építészetet. Az első, alapvetően mérnöki hozzáállás, amit talán a legtöbben ismernek, a műszaki egyetemekre és karokra jellemző elsősorban. A művészeti egyetemek, így a MOME építőművészet szakját is az különbözteti meg ettől, hogy különösen nagy hangsúlyt helyez a művészeti képzésre. Így az itt eltöltött három év alatt a klasszikus, és talán sokak számára kevésbé érdekes mérnöki tárgyak mellett (rajz, ábrázoló geometria, statika, szerkezettan és anyagismeret) nagyon sok művészeti tárgyad is lesz.

Ráadásul ez az alapképzés az építészet mellett a belsőépítészettel és a bútortervezéssel is külön foglalkozik, hogy olyan kreatív szakembereket képezzünk, akik egységben látják az épületek külső és belső tereit. Sőt, arra is van lehetőség, hogy az egyetem más, iparművészeti szakjain folyó munkával is megismerkedhess.

Így a diplomád megszerzése után lehetőséged van építész és belsőépítész stúdiókban is elhelyezkedni és összetett tervezési feladatokat ellátni. Az építőművészet BA elsődleges célja azonban a továbbtanulásra, a mesterképzése való felkészítés, hogy öt év után, a megszerzett tudás birtokában a hallgatók ne csak mérnökökként, hanem valódi művészekként hagyják el az egyetemet. Tehát ha úgy érzed, hogy a tervezőmunka ilyen megközelítése áll hozzád közelebb, érdemes a MOME alapszakjára jelentkezned.

Fontos, hogy az építőművészet szakon a felvételi során egy alkalmassági és egy gyakorlati vizsgát is kell tenned, ahol felmérik, hogy rendelkezel-e azokkal a képességekkel (például biztos rajztudás, jó térlátás, kreativitás), amik a szak sikeres elvégzéséhez szükségesek.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom