Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 700 000 Ft

Ha érdekel a kreatív tervezés, de még nem döntötted el, hogy pontosan milyen területen szeretnél dolgozni, vagy a design minél több területét szeretnéd megismerni, mielőtt specializálnád magad, akkor a MOME formatervezés szakja a jó választás. Itt ugyanis arra törekednek, hogy a design sokféle területén használható tudást adjanak át az ide jelentkezőknek. Az oktatás során az egyetemre jellemző művészeti attitűdöt ötvözik a szakma gyakorlásához szükséges alapvető műszaki, gazdasági és kulturális ismeretekkel. A szakon tehát egy komplex látásmódot igyekeznek átadni, azaz a formatervezésben felmerülő problémákat és kérdéseket minél több oldalról körüljárva megtanítani a design alapjait.

Tanulmányaid hat féléve alatt így a formatervezéshez kapcsolódó elméleti ismeretek, mint például az ergonómia vagy designelmélet mellett számos gyakorlati jellegű órád lesz. Sőt, a képzésbe kötelező szakmai gyakorlat is tartozik, aminek során designtevékenységet folytató cégek munkájába tudsz bekapcsolódni, ami segít abban, hogy megismerkedj a formatervezői munka gyakorlati működésével.

Diplomád megszerzése után arra is lehetőséged van, hogy a MOME formatervező művész MA képzésén bővítsd ismereteidet, amire az egyetem előszeretettel ösztönzi, valamint fel is készíti hallgatóit.

A MOME formatervezés alapképzését a gondosan összeállított tanterv mellett azért is érdemes még választanod, mert az ott folyó munka magas színvonalát szakmai körökben elismert oktatók garantálják. Így olyanoktól tanulhatsz, akik első kézből szerzett tapasztalatok alapján tudnak bevezetni a design világába. A MOME formatervező szakán folyó oktatási tevékenységet 2009-ben a Magyar Akkreditációs Bizottság is elismerte a „Kiválósági hely” cím odaítélésével.

A felvételhez egy két fordulóból álló vizsgán kell bizonyítanod, hogy rendelkezel a szak elvégzéséhez szükséges képességekkel, előzetes, elsősorban ábrázolási ismeretekkel és kreatív gondolkodásmóddal.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom