Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 700 000 Ft

Ha érdekel a tervezés és az iparművészet, szereted a kézművességet és a szép tárgyakat, akkor minden bizonnyal felkelti majd az érdeklődésedet a MOME kerámiatervezés alapszakja.

A „kerámia” szaknak alapvetően két célja van. Egyrészt olyan alapvető ismeretek átadása, amely képessé teszi a hallgatókat akár egyedi, akár sorozatban gyártott tárgyak, tárgycsaládok kreatív tervezésére, másrészt pedig felkészítés az esetleges továbbtanulásra a mesterképzésben.

A képzés ezért úgy épül fel, hogy sokféle elméleti és gyakorlati jellegű ismeret átadására törekszik. Az előbbihez tartozik többek között a designelmélet, a kerámiatechnológia és a néprajz, a biztos gyakorlati tudás elsajátítását pedig a több féléves rajzi, plasztikai, digitális ábrázolási és tervezési órák biztosítják. Ezt egészíti ki a szakmai gyakorlat, amely szintén kötelező a diploma megszerzéséhez, és amely során az üzemi munkába nyerhetnek bepillantást a hallgatók.

Ahhoz, hogy felvételt nyerhess a kerámiatervezés alapszakra, szükséges egy portfolió bemutatása, majd egy gyakorlati felvételi vizsgán való részvétel. Ennek során az eddigi szakmai tevékenységedet kell bemutatnod, hogy a bizottság eldönthesse, hogy megfelelő alapismeretekkel, illetve tehetséggel rendelkezel-e a képzésben való részvételhez.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom