Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 700 000 Ft

Érdekel a vizuális kultúra és az alkotás? Szereted képi formában kifejezni az érzéseidet, gondolataidat? Szeretnéd ezt profi módon csinálni? Akkor a MOME tervezőgrafikus képzése jó választás neked, hiszen itt megtanulhatod, hogyan lehet különböző üzeneteket vizuális eszközökkel kifejezni.

Az sem akadály, ha nem a hagyományos értelemben vett grafika érdekel, hiszen a képzés a vizuális tervezés széles skáláját fogja át: foglalkozik álló- és mozgóképpel, manuális, analóg és digitális képkészítéssel egyaránt. A képek sokszorosításának, terjesztésének módjaival is megismerkedhetsz a hagyományos print anyagoktól az online megjelenésig.

A szak arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy az itt végzett hallgatók a technikai tudás elsajátítása mellett rendelkezzenek azokkal az elméleti háttérismeretekkel (például marketingkommunikáció) is, amelyek a jó képek alkotáshoz szükségesek. A tervezőgrafikus alapképzésen tehát elsajátíthatod egy teljes grafikai munka elkészítésének összes lépését, a tervezéstől a megvalósításig. A képzés során nagyon fontos az egyéni képességek, kreativitás fejlesztése mellett az együttműködés, a csoportos műhelymunka megtapasztalása is, amelyet többek között a kötelező szakmai gyakorlat is elősegít.

Ahhoz, hogy felvételt nyerj a MOME tervezőgrafikus szakra, alkalmassági és gyakorlati felvételi vizsgát is tenned kell, ahol felmérik, hogy megfelelő előzetes ismeretekkel és adottságokkal rendelkezel-e az alapképzésben való részvételhez.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom