Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 700 000 Ft

Ha az iparművész szeretnél lenni, és az anyagok közül leginkább az üveg fogott meg, akkor a MOME hároméves üvegtervezés alapképzése való neked. A szakon kifejezetten arra törekednek, hogy ennek a különleges anyagnak a technológiai és vizuális tulajdonságaival ismertessenek meg az alapvető tervezési ismeretek átadása mellett. Megtanulhatod a hideg és meleg alakításokra jellemző technikai fortélyokat és ezzel összefüggően a vizuális megjelenésben rejlő különbségeket. Így a képzés után olyan kreatív tervező szakember leszel, aki egyedi üvegtárgyak vagy akár tárgysorozatok, tárgycsaládok tervezésére és kivitelezésére is alkalmas.

Ezen a szakon az elméleti alapozás után (designelmélet, néprajz, üvegtörténet, üveg-technológia) illetve azzal párhuzamosan számos gyakorlati tárgyad lesz, amely műhely- és műtermi munkákat, illetve üzemi gyakorlatot is magában foglal.

A felvételi során két fordulóból álló gyakorlati vizsgán kell számot adnod arról, hogy rendelkezel-e a szak elvégzéséhez szükséges kompetenciákkal (forma- és arányérzék, kreatív gondolkodás), előzetes ábrázolási tudással (rajzolás, formázás), illetve korábbi munkáid bemutatására is szükség lesz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom