Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 630 000 Ft

Mindened a tánc, de még nem döntötted el, hogy ezzel mész-e tovább? Ezt a hobbidat a későbbiekben is szeretnéd folytatni, de nem vagy benne biztos, hogy van hazánkban olyan művészeti érdekeltségű intézmény, ami olyan diplomát ad a kezedbe, amivel könnyen el tudsz helyezkedni? Nincs okod aggodalomra! A Magyar Táncművészeti Főiskola táncművész alapképzése úgy biztosít számodra a munkaerőpiacon értékes diplomát, hogy közben azt tanulhatod, amit igazán szeretsz!

A 3 éves főiskolai képzés keretein belül olyan sokrétű tudással gyarapodhatsz, amit a hazai és a nemzetközi táncéletben előadóművészi, oktató és akár alkotó tevékenységek során is alkalmazhatsz. A képzés elsődleges célja olyan táncművészeket nevelni, akik művészi adottságaiknak köszönhetően aktívan tudják művelni a táncművészetet, megfűszerezve mindezt saját egyéniségükkel. Aki táncművész diplomával rendelkezik, az MTF keretein belül megfelelő felkészítést kapott ahhoz, hogy akár az intézményekhez kötődő, akár a független művészi életben helyt tudjon állni.

„Mit tehetek akkor, ha nem elégszem meg egy alapképzéssel?” Természetesen erre az eshetőségre is felkészült a főiskola! Táncművész diplomád megszerzése után 2 illetve 4 féléves klasszikus balettművész, néptáncművész és tánctanár mesterképzések elvégzésére is alkalmad nyílik.

„Miért éppen az MTF?” Az intézmény szerteágazó bel- és külföldi kapcsolatokat tart fent, mindenekelőtt a Magyar Állami Operaházzal, elhelyezkedésének köszönhetően fővárosi színházakkal, hivatásos néptáncegyüttesekkel, illetve modern és alternatív társulatokkal. A vidéki társulatok közül a győri, a pécsi és a szegedi balettegyüttesek, és az ugyanezen városokban működő táncművészeti szakközépiskolák megalakulásuk óta partneri viszonyban állnak a főiskolával, éppúgy, mint a világ számos táncművészképző intézete. Lassan 30 éve minden nyáron megrendezésre kerül egy nyári nemzetközi tánckurzus, első sorban külföldi vendégek számára, de az intézmény magyar hallgatói is szívesen részt vesznek rajta. Az intézmény elismertségét tükrözi az is, hogy a külföldi hallgatókkal együtt minden évben érkeznek vendégtanárok különböző országokból, és az MTF is balettmesterei is oktatnak külföldön. Aki itt szerez diplomát, annak rengeteg elhelyezkedési lehetősége akad Európa szerte!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, látogass el a Magyar Táncművészeti Főiskola honlapjára!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom