Adatok

Képzési formák: ANA
Képzési idő (félév) 8

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának katonai logisztika alapképzése azok számára ideális választás, akik elhivatottak a „Bátorság, Hűség, Becsület” mottóval jelzett értékrend mellett és a hadászati ismeretek közül elsősorban a szervezési, irányítási feladatok érdeklik őket. A szak és az annak otthont adó Katonai Logisztikai Intézet célja ugyanis olyan tisztek képzése, akik a katonaságnál a logisztikával foglalkozó egységekben vezetői, parancsnoki beosztásban képesek majd dolgozni.

A képzés a hadtudományhoz tartozik, és nyolc félévből áll. A szakon tanuló hallgatók számára közös, úgynevezett alapozó tantárgyak általános hadászati, közszolgálati, valamint természet- és társadalomtudományos ismereteket fednek le. Ezután háromféle specializáció közül lehet választani. A hadtáp elsősorban az ellátással foglalkozik, így gazdasági ismeretek, kommunikáció és szervezési-vezetési ismeretek tartoznak ide, míg a haditechnikai specializációban a hadtechnikai biztosításon van a hangsúly, és az ehhez kapcsolódó tervezési, szervezési, irányítási és ellenőrzési feladatokon legyen szó akár páncélos és gépjármű technikáról vagy fegyverzettechnikáról. Végül a katonai közlekedési specializáció a katonaságnál felmerülő mozgatási és szállítási feladatok tervezését, szervezését, irányítását foglalja magában. Mindegyik specializáció külön foglalkozik az említett feladatok ellátásával békeidőszakban, háborús műveletek közben, katasztrófa és válsághelyzetekben egyaránt.

A Katonai Logisztikai Intézet büszke arra, hogy hallgatói a legszebb magyar katonai hagyományokat ápoló, itthon és nemzetközileg is elismert, valamint optimális környezetben folyó képzésben vehetnek részt. A szakon az oktatók és a hallgatók közti kapcsolat és együttműködés szoros, amely a diploma megszerzése után is fennáll.

A jelentkezés feltétele egy alkalmassági vizsgán való részvétel, amely egészségügyi, pszichológiai, és fizikai alkalmassági vizsgálatot, valamint az elhivatottságot felmérő személyes interjút is magában foglal.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom