Adatok

Képzési formák: ANA
Képzési idő (félév) 7

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának katonai vezető alapképzése azokat a jelentkezőket várja, akik szeretnék hazájukat felsőfokú végzettségű katonatisztekként, parancsnokokként szolgálni.

A képzés nyolc féléve alatt lehetőség van az általános katonai és közszolgálati tárgyak elvégzése mellett speciális feladatokra és fegyvernemekre szakosodva szerezni vezetői ismereteket. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy megtanulhatod, hogyan kell honvédelmi szervek alegységeit irányítani, megtervezni és megszervezni a kiképzéseket, mindennapi tevékenységeket. Így az itt végzett hallgatók a diploma megszerzése után elhelyezkednek a Honvédség kötelékében alegységek irányításában és első tiszti pozíciókban, vagy folytathatják tanulmányaikat a mesterképzésen, hogy főtiszti pozíciók beöltésére is alkalmasak legyenek.

A képzés során a következő specializációk közül lehet választani: lövész, harckocsizó, felderítő, tüzér, légvédelmi rakéta, műszaki és vegyivédelmi specializáció.

A képzésnek otthont adó Katonai Vezetőképző Intézet jelmondata - „A hazáért mindhalálig!” - jól összegzi azt az elhivatottságot, ami a szak oktatóit jellemzi, és amit a leendő hallgatóktól elvárnak. A katonai vezetés olyan pálya, amely felelősségteljes szemléletet és élethosszig tartó elköteleződést kíván, de az intézet törekszik arra, hogy az egyetemen eltöltött idő ne csak a tanulás szempontjából legyen hatékony, hanem a munka jó közösségben, hallgatóbarát környezetben folyjon. A képzés része az intézményen kívül teljesítendő szakmai gyakorlat is, amelynek időtartama 8–16 hét.

Ahhoz, hogy felvételt nyerhess a katonai vezető képzésre több fordulóból álló alkalmassági vizsgán kell megfelelően teljesítened. Itt vizsgálják egészségi, pszichikai és fizikai kondíciódat, valamint a katonatiszti pálya iránti elhivatottságodat.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom