Adatok

Képzési formák: ALK
Képzési idő (félév) 6

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének hat féléves védelmi igazgatási alapképzése csak önköltséges és levelező formában kerül meghirdetésre, polgári jelentkezők részére. Az alapszak a nemzetvédelmi és katonai képzési terület védelmi képzési ágához tartozik, és védelmi igazgatási szervező szakképzettséget nyújt.

A képzés során katonai, rendvédelmi, katasztrófavédelmi, igazgatási és gazdasági ismereteket sajátítotok el, hogy a diploma megszerzése után képesek legyetek védelmi szakfeladatok tervezésére, szervezésére és irányítására. A szak elvégzéséhez szükséges hat félév alatt az önkormányzatok és a közigazgatás védelemmel kapcsolatos feladataival is megismerkedhettek, valamint elsajátítjátok a későbbi munkavégzéshez szükséges informatikai és kommunikációs rendszerek használatát.

A sokrétű tananyagnak köszönhetően az alapszakon végzettként folytathatjátok tanulmányaitokat a mesterképzésen, vagy elhelyezkedhettek a Magyar Honvédség, a rendvédelmi és katasztrófavédelmi szervezetek állományában, illetve az önkormányzatoknál. Feladataitok közé tartoznak majd a földrajzi térségek, gazdasági szervezetek, üzemek, erőművek katasztrófavédelmének megtervezése, megszervezése és irányítása is.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom