Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 115 000 Ft

Sokrétű, gyakorlatorientált, piacképes. Ez a három fő jellemzője a Nyíregyházi Főiskola anglisztika alapszakos képzésének. Az első hallásra elég „bölcsészesen” hangzó szakot a meghirdető tanszék oktatói nagyon is gyakorlatias ismeretanyaggal teszik vonzóvá. Magas szintű angol nyelvtudás, amely változatos területeken alkalmazható. Ugye téged is érdekel?

Az anglisztika szak több mint egyszerű nyelvtanulás: a szókincsed bővítése mellett legalább ennyire fontosak a nyelvészeti és kulturális ismereteket közvetítő tantárgyak. Tehát fontos, hogy törekedj az angol nyelvtudásod csiszolására, de ez csak egy szelete lesz az NYF-en eltöltött három évnek. Két szakirány közül választhatsz: angol, illetve amerikanisztika, értelemszerűen ezek a szakirányok Nagy-Britannia és az USA speciális kontextusáról (irodalom, társadalom, nyelvhasználat) szolgálnak bővebb ismeretanyaggal.

Számos érv szól a Nyíregyházi Főiskola képzése mellett, de elmélet és gyakorlat összekapcsolása teszi a magyar palettán egyedülállóvá. Különböző szakterületi specializációk (például angol nyelvű ügyintézés) között dönthetsz, miközben az ügyvitel szaknyelvével is megismerkedhetsz. A leghasznosabb kurzusok közé tartoznak az üzleti kommunikációval és tárgyalástechnikával foglalkozó órák.

Az alapszak után bármely egyetem anglisztika szakos mester képzésébe be tudsz kapcsolódni, illetve a tanárképzésbe. is A NYF kínál az anglisztikához illeszkedő felsőfokú szakképesítést: a „gazdasági és társadalomtudományi szakfordító és tolmács” képzés igazán piacképes végzettséghez juttat. Az intézmény nagyon jó viszonyt ápol a Brüsszeli Egyetemmel, használd ki a nemzetközi kapcsolatokban rejlő lehetőségeket!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom