Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 275 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 275 000 Ft

Az ének-zene szak már évtizedek óta megtalálható a Nyíregyházi Főiskola képzési repertoárjában. Ha szeretnél egy nemzetközi szinten sokszorosan elismert tanári gárda kezei alatt gyakorlatorientált képzésben részt venni, ez az alapszak a megfelelő választás számodra.

Az ének-zene szakon a magyar és az európai térség zenei tradícióival ismerkedhetsz meg, mind zeneelméleti, mind zeneirodalmi megközelítésből, de a zenei életet (magyar és nemzetközi) működtető intézmények között is megtanulsz eligazodni. A gyakorlat szintén elengedhetetlen: a képzési idő jelentős részében fogsz zenélni, énekelni! Az elméleti és a gyakorlati szempontok mérlegelése után két szakirány közül is választhatsz.

Ha a karvezetés érdekel, a legfontosabb elsajátítandó készségek a zongorakíséret, transzponálás-partitúraolvasás és maga a karvezetés, de az elmélyült zeneelméleti és szolfézsoktatásról sem kell lemondanod. A népzene szakirány a népzenét a maga sokszínűségében és sokoldalúágában tárgyalja: a népi hangszerek, a néprajz, a néptánc világába is bevezetést kapsz. Itt is fontos az elméleti háttér: néprajz, népzeneelmélet, néptánc-elmélet segítségével sajátíthatsz el komplex tudást. A NYF képzésében egyedülálló módon népi hangszeres oktatásban is részt vehetsz!

Az Zenei Intézethez kötődő, a hallgatók és a tanárok által közösen működtetett kórusok és zenekarok (Boróka együttes, Gaudemus Kórus) kiterjedt nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően gyakran turnézza végig szinte egész Európát. Ez a közeg ugye téged is motiválna?

Az alapképzést követően ének-zene tanári mester szakos képzésben kezdhetsz (egy további szak felvételével), vagy el is helyezkedhetsz különböző, a (nép)zenét népszerűsítő pozíciókban.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom