Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Már kiskorodban is a kedvenc játékod a földgömb volt, vagy csak később varázsolt el a földünk megismerésének a tudománya? Nem baj, ha nem tudod, mikor döntöttél úgy, hogy ezzel szeretnél foglalkozni, mi most segítünk neked kiválasztani a megfelelő szakot. Mit szólnál a Nyíregyházi Főiskola földrajz szakjához?

A képzés célja, hogy olyan geográfus legyél, aki korszerű természettudományos szemléletmóddal rendelkezik, elsajátítja a természeti, társadalmi-gazdasági és települési környezet megértéséhez szükséges elméleti és módszertani alapokat, valamint átfogó ismereteket szerez a környezet működéséről. Megtanulod a geotudományok és a társtudományok alapjait, átfogó földrajzi szakismereteket és szemléletet, valamint megismered a geográfiához kapcsolódó informatikai rendszereket és adatfeldolgozó módszereket.

Az elméleti tárgyak (általános ágazati földrajz, földtudományi alapismeretek, éghajlattan, geoinformatika, stb.) mellet a diploma megszerzéséhez szakmai és terepgyakorlaton is részt kell venned. A főiskola Földrajz Intézetének a honlapján rengeteg információ és segédanyag segíti a hallgatókat a vizsgákra való sikeres felkészülésben. Az arra kedvet érző diákok csatlakozhatnak a Mendöl Tibor Tudományos Diákkörhöz vagy a Tehetséggondozó körhöz.

Az alapszak elvégzése után lehetőséged nyílik a mesterképzésbe való felvételire. A mesterszak elvégzése után földrajztanári diplomát kapsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom