Gazdálkodási és menedzsment

Nyíregyházi Főiskola

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Nyíregyházi Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

A gazdálkodás és menedzsment alapszak több korábbi közgazdasági képzés ötvözetének eredménye. A tanterv kidolgozói főként arra törekedtek, hogy a szükséges elméleti tudást átadva a lehető legkorszerűbb gyakorlati gazdálkodásra készítsenek fel. A Nyíregyházi Főiskola alapképzésében ezt a szakmai hátteret kombinálhatod a kellemes vidéki légkörrel és a kedvező szociális juttatásokkal, melyek meghaladják a legtöbb hasonló programban tapasztalható feltételeket.

A képzés kezdetén hallgatóként statisztikával, gazdasági matematikával, kommunikációval és jogi alapismeretekkel találkozhatsz, majd a következő félévekben nemzetközi gazdaságtant, összehasonlító gazdaságtant, településmarketinget, és választási eljárásokat is hallgathatsz. Az NYF továbbá jelentős forrásokat áldoz a színvonalas nyelvi képzésre is. Számos specializációs lehetőséggel szolgálnak a szakirányok: pénzintézeti, közigazgatási, logisztikai, piacszervezési, vállalkozási szakirány közül választhatsz. Sikeres teljesítés esetén ezek szintén feltüntetésre kerülnek a diplomádban. A hét féléves képzés utolsó szakaszában kötelező szakmai gyakorlaton veszel részt az államigazgatásban, vagy valamely magyar vállalatnál.

A diplomázást követően vár a munkaerőpiac: érdeklődési körödnek és az elvégzett szakiránynak megfelelően az államigazgatás és a versenyszféra különböző pozíciói nyílnak meg előtted. Persze dönthetsz a továbbtanulás mellett is, a magyar egyetemek közgazdasági mesterképzéseire jelentkezhetsz a BA teljesítése után.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom