Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 275 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 275 000 Ft

Kreatív vagy? Szeretsz és tudsz is rajzolni? Ismered a művészeti technikákat és előszeretettel használod őket? Ezzel szeretnél később is foglalkozni? Kezdd a dolgot azzal, hogy jelentkezel képi ábrázolás szakra!

Ahhoz, hogy bekerülj a képzésre részt kell venned egy 5x45 perces felvételi vizsgán, ahol készítened kell egy aktot környezettel (fél íves méretű, fekete- fehér tónusos rajz, szabadon választott technikával), kreatív tervezési feladatokat kell megoldanod síkon és térben valamint be kell mutatnod az otthoni készített munkáidat (mappa, portfolió).

A hallgatók a hat féléves képzés ideje alatt két hetes művésztelepi gyakorlaton és egyhetes európai szakmai tanulmányúton vesznek részt. A művésztelepi műtermi gyakorlatokat a Miskolci Galéria Alkotóházában, és a Nyíregyháza- Sóstói Nemzetközi Kisplasztikai Alkotótelepen végzik. A művészettörténeti tanulmányutakat Olaszországban (Róma, Firenze, Padova) Hollandiában (Amszterdam, Hága), Németországban (Düsseldorf), vagy más helyszínen teljesítik. A festészet szakirányon a hagyományos festészeti és grafikai technikák elsajátításán túl lehetőséged van megismerkedni a legújabb álló- és mozgóképes képkészítés alapjaival.

A három év alatt megszerzett művészettörténeti és szakelméleti ismereteid segítenek tájékozódni a vizuális kultúra különböző területein, a kreatív gyakorlati, rajzi, grafikai és festészeti órákon pedig elsajátítod a képzőművészeti alkotás ismert módszereit.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom