Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Érdekel a természetvédelem? Környezettudatos életmódot folytatsz? Szívesen dolgoznál környezetvédelemmel foglalkozó szervezeteknél, kutatóintézeteknél? Ha ezekre „igen” a válaszod, a környezettan szakot neked találták ki!

A környezettani alapdiplomát szerzett hallgatók alkalmasak terepen, környezetvédelmi és környezettudományi laboratóriumokban analitikai műszerek kezelésére, alkalmazói mérések önálló elvégzésére, valamint a mérési adatok feldolgozására. Elláthatnak feladatokat környezetvédelmi hatósági ellenőrzéseket állapotfelméréseket végző laboratóriumokban, akadémiai és ipari kutatóintézetekben, természetvédelmi, környezetvédelmi, agrokémiai, élelmiszeripari, növényvédelmi, minőségbiztosítási, vagy egészségügyi laboratóriumokban.

A hat féléves képzés során két szakirány közül választhatsz. A természetvédelmi monitorozó szakirány megtanítja mindazt, amire szükséged van ahhoz, hogy operatívan be tudj kapcsolódni az önkormányzatoknál, állami szervezeteknél és civil szervezeteknél folyó természetvédelmi munkába a projektek előkészítése és azok megvalósítása során. Ha a technika szakirányt választod, mint technikai szakasszisztens, elhelyezkedhetsz a közoktatásban technika órákon demonstrátorként, oktatástechnológiai munkatársként, háztartás-ökonómusként, vagy kertészeti és logisztikai munkatársként. Ha az alapképzés során teljesíted a tanári szakirány követelményeit, részt vehetsz a környezettan tanári mesterképzésben. Amennyiben nem szeretnél továbbtanulni, akkor jó esélyeid vannak a munkaerőpiacon: közvetlenül részt vehetsz a helyi, regionális és országos civil szervezetek kommunikációs és pályázati munkájában. Ezeken kívül lehetőséged nyílik elhelyezkedésére az ipari, a mező- és erdőgazdasági, a vízügyi és egészségügyi területeken is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom