Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Sokszor úgy érzed, nélküled megállna a világ? Érdekelnek a járművek, a közlekedés és jó szervező vagy? El tudod képzelni a jövődet a szállítmányozás és a logisztika területén? Jelentkezz közlekedésmérnök szakra!

A hét félév alatt először a természettudományos alapismereteket ( matematika, mechanika, mérnöki fizika, műszaki kémia, hő- és áramlástan, elektrotechnika, anyagismeret) sajátítod el, kiegészítve gazdasági és humán ismeretekkel (közgazdaságtan, vállalat-gazdaságtan, jog, munkavédelem). A szakmai törzsanyag elsajátításávalolyan tudást szerzel meg, mint például a közlekedési és szállítási technológiák, a közlekedéstervezés, a műszaki ábrázolás, a járműelemek, a járművek és mobil gépek, a szállítástechnika, a közlekedési infrastruktúra, a közlekedési informatika, vagy a forgalomtechnika. A diplomád megszerzéséhez legalább hat hétig tartó intézményen kívül teljesítendő szakmai gyakorlat is szükséges.

A diplomád megszerzése után felismered a közlekedési, szállítási-logisztikai igényeket, meghatározod az összefüggéseket, képes leszel a közlekedési, szállítási-logisztikai folyamatok megismerésére, a folyamatok lebonyolítására, a lebonyolítás technikai megvalósítására. Tudod majd, hogyan kell üzemeltetni a kiszolgáló járműveket és mobil gépeket, tervezői, szervezői, irányítási, üzemeltetési feladatokat láthatsz el.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom