Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki

Nyíregyházi Főiskola

A szak értékelései >>
Agrár Nyíregyházi Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Érdekel a mezőgazdaság, a földművelés, az ahhoz kapcsolódó eszközök és gépek felépítése, működése? Ha igen, akkor a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki szakot neked találták ki!

A képzés végére olyan mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök leszel, aki képes a gépészeti, műszaki és technológiai berendezések fejlesztési részfeladatainak megoldására, a termelés, gépüzemeltetés irányítási feladatainak végrehajtására.

A hét féléves alapképzés alatt először a természettudományos alapismereteket (matematika, fizika, műszaki kémia, mechanika, informatika) sajátítod el, majd gazdasági és humán ismeretekkel (mikro–és makroökonómia, vállalkozás–gazdaságtan, gazdasági jog, minőségügyi ismeretek, kommunikáció) leszel gazdagabb. A szakmai törzsanyag (mezőgazdasági ismeretek, anyagismeret, hő– és áramlástan, gépelemek, elektro– és irányítástechnika, logisztika– és anyagmozgatás, gépszerkezettan, gyártástechnológia, energiagazdálkodás, élelmiszeripari gépek és berendezések, munkavédelem) és a differenciált szakmai ismeretek (élelmiszeripari gépészet, mezőgazdasági termeléstechnológia, környezettechnika, erőgépek) segítségével megtanulod a szakmádhoz nélkülözhetetlen elméleti ismereteket. Azonban nemcsak elméletben, gyakorlatban is ki kell próbálnod magad, a diplomád megszerzéséhez egy két részből álló szakmai gyakorlaton kell részt venned. Ez egy legalább három hetes gyakorlati képzést, valamint egy félévig tartó összefüggő szakmai gyakorlatot jelent.

A diplomád megszerzése után el tudsz látni településmérnöki és településüzemeltetési feladatokat, képes leszel vállalkozások irányítására, termelési folyamatok előkészítésére, irányítására, fenntartási, üzemeltetési és szakhatósági feladatok ellátására, üzemi munka szervezésére, irányítására, szakismeretek átadására, szaktanácsadásra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom