Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Érdekel a mezőgazdaság, a mezőgazdasági gépek, de rendelkezel vezetői vénával is? A jövődet inkább vidéken, mint a városban, de felelősségteljes munkakörben képzeled el? A mezőgazdasági mérnök szakot neked találták ki!

A hét féléves alapképzés során először a szakmádhoz nélkülözhetetlen természettudományos és mérnöki alapismereteket (matematikai, informatikai, műszaki, fizikai-kémiai, növénytudományi, állattudományi, genetikai és biotechnológiai) sajátítod el, a mezőgazdasági és technológiai alapismeretek (talajtani, agrokémiai, mikrobiológiai, vízgazdálkodási, agrometeorológiai) mellett pedig megismerkedsz gazdasági és humán (közgazdaságtan, jogi és társadalomtudományi, EU agrárpolitika) ismeretekkel is. A szakmai törzsanyag (növénytudományi állattudományi, környezeti és minőségbiztosítási, differenciált szakmai ismeretek) segítségével igazán elmélyülsz a szakma szépségeiben. De nemcsak elméleti síkon kell értened hozzá, hanem a gyakorlatban is, ezért a diplomád megszerzéséhez egy két részből álló szakmai gyakorlaton kell részt venned. A szakmai elméleti képzéshez kapcsolódóan összesen legalább három hét gyakorlati képzést, valamint egy félévig tartó szakmai gyakorlatot kell teljesítened.

Az alapfokozat megszerzése után képes leszel a természettudományi, műszaki, mezőgazdasági, technológiai, gazdasági és gazdálkodási ismeretek alkalmazására, önálló gazdálkodásra, piacképes mezőgazdasági termékek előállítására és forgalmazására, mezőgazdasághoz kapcsolódó folyamatok ellenőrzésére, irányítására, mezőgazdasági projektek menedzselésére, gazdasági technológiai innovációra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom