Programtervező informatikus

Nyíregyházi Főiskola

A szak értékelései >>
Informatika Nyíregyházi Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

Jó vagy matekból és mindened az informatika? Mindig is jobban érdekelt a szoftveres rész, mint a hardveres? Szeretnél a programtervezés világában karriert építeni? Mindehhez a tökéletes alapot kaphatsz a programtervező informatikus szakon!

A képzés végére olyan szakember leszel, aki képes szoftver orientált információs technológiai eszközök és rendszerek létrehozási, bevezetési, működtetési, szervizelési, fejlesztési, alkalmazási tevékenységét ellátni, önállóan és csoportmunkában dolgozni. A hat féléves képzés alatt először matematikai és természettudományos (analízis, diszkrét matematika, lineáris algebra, operációkutatás, valószínűségszámítás és statisztika) alapismereteket majd számítástudományi ismereteket (logikai alapok a programozáshoz, algoritmusok tervezése és elemzése, automaták és formális nyelvek, mesterséges intelligencia alapjai) sajátítasz el. A szakmai törzsanyag olyan modulokat tartalmaz, mint például a szoftvertechnológia (programozási technológia, programozási nyelvek, fordítóprogramok, alkalmazások fejlesztése, programozási környezet), a rendszertechnika (számítógép-architektúrák, operációs rendszerek, internet eszközök és szolgáltatások), az információs rendszerek ( adatbázisok tervezése, menedzselése, információs rendszerek), a differenciált szakmai ismeretek (informatikai alkalmazások: számítógépes grafika, szakértői rendszerek, multimédia alkalmazások) vagy gazdasági és humán ismeretek. A diploma megszerzéséhez egy hat hétig tartó, külső helyszínen történő szakmai gyakorlaton kell részt venned.

Az alapdiplomád megszerzése után alkalmas leszel vállalati információs rendszerek tervezésére és készítésére korszerű modellező eszközök segítségével, döntéstámogató rendszerek tervezésére, készítésére, működtetésére, szakértői rendszerek fejlesztésére és működtetésére, az informatika formális modelljeinek alkalmazására valamint multimédiás alkalmazások tervezésére, fejlesztésére és működtetésére.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom