Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Érdekel a szociálpedagógia? Unod a fővárosi felhajtást, és szívesebben tanulnál vidéken, nyugalmasabb közegben? Ez esetben a Nyíregyházi Főiskola tökéletes választás számodra!

Kezdjük az elejétől: mit is takar pontosan a szociálpedagógia szak? A képzés célja olyan diplomás pedagógusok kitanítása, akik képesek fiatalok tanulási, szociális és mentális problémáit kezelni, az érintettekkel és környezetükkel együttműködve, az egyensúly megtartására vagy éppen megteremtésére törekedve. Aki ilyen diplomával rendelkezik, tanulmányai során olyan sokrétű tudást sajátított el, és olyan képességei fejlődtek, amik elősegítik a közreműködése hatékonyságát szociális problémák megelőzésében, megoldásában és a társadalmi integráció megteremtésében.

Mihez kezdhet valaki egy ilyen diplomával? Szociálpedagógusként rengeteg lehetőség vár rád, elsősorban szociális intézményekben, mint például: gyermek- és ifjúságvédelmi szerveknél, speciális szükségletű, sérült és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket és fiatalokat segítő szolgálatoknál, családsegítő és gyermekvédelmi központoknál. Elhelyezkedhetsz fogyatékossággal élők intézetében, de akár bűnmegelőzési és végrehajtási intézetekben is, mint szakmai munkát végző szociálpedagógus.

És hogy miért érdemes mindezt a Nyíregyházi Főiskola keretein belül tanulni? Ugyan Nyíregyháza nem az ország szívében helyezkedik el, mégis a komfort, amit biztosít az egyetem a közel hetvenezer négyzetméterre koncentrált épületeivel, utánozhatatlan. Infrastrukturális és technikai felszereltségének köszönhetően minden hallgató magas színvonalon sajátíthatja el tudományterületének ismereteit. Pihenőparkjai, modern kollégiumi férőhelyei, botanikus kertje, könyvtára, saját rádiója és főiskolai újsága, színjátszó műhelye, zenei, irodalmi, képzőművészeti önképzőkörei, tudományos diákkörei, továbbá sportlétesítményei méltán tükrözik az egyetem diákjai számára biztosított lehetőségek skálájának sokszínűségét.Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, keresd fel a kar honlapját még több információért!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom