Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 115 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 115 000 Ft

Szereted a gyerekeket, kedvet és elhivatottságot érzel a személyiségük tudatos, kreatív, sokrétű fejlesztésére? Ha rendelkezel elfogadó és empatikus attitűddel, jó kommunikációs képességgel valamint kellő szociális érzékenységgel, a tanító szakot neked ajánlom!

A nyolc féléves szak elvégzése után olyan pedagógiai szakember leszel, aki alkalmas arra, hogy oktassa és nevelje az általános iskolás korosztályt. A képesítéssel elláthatod az összes 1–4. osztályos, és 5–6. osztályos legalább egy műveltségi terület tanári feladatait. A módszertani órákon elsajátítod azokat a korszerű módszertani eljárásokat, amelyekkel hatékonyan fejlesztheted a tanulók képességeit. Az alapvető ismeretek megszerzése után választanod kell egy specializációt a magyar nyelv és irodalom, az ember és társadalom, a matematika vagy a vizuális nevelés közül. A regionális igények miatt lehetőséged nyílik felvenni a roma kultúra ismerete című differenciált szakmai ismereteket tartalmazó specializációt is. A tanítóképzés egy erősen gyakorlatorientált szak. A diploma megszerzéséhez részt kell venned csoportos és egyéni tanítási gyakorlatokon, amelyeket a főiskola két gyakorlóiskolájában végezhetsz el. A nyolcadik félévben pedig egy nyolc hetes összefüggő szakmai gyakorlatot kell teljesítened külső (városi vagy vidéki) iskolákban.

Miért érdemes Nyíregyházát választanod? Ha elég tehetséges vagy és kedvet érzel hozzá, részt vehetsz különböző versenyeken. Ilyen például a mesemondó verseny, a szép kiejtési verseny, a helyesírási verseny, vagy a tanítási verseny. A legjobb eredményt elérő hallgatók az országos döntőkben képviselhetik az intézményt. Ha érdeklődsz a tudományos munka, kutatás iránt csatlakozhatsz a szakkollégiumhoz, valamint az intézeti tudományos diákkörhöz. A főiskola minden félévben alapítványi ösztöndíjfelhívást tesz közzé, amelyre a jó tanulmányi eredményt elérő, szociálisan hátrányos helyzetű hallgatók pályázhatnak. Nagy figyelmet kapnak a hagyományok is. Ilyen például az évente megszervezett gálaest a Nyíregyházi Tanítóképzésért Alapítvány javára, amelyen jelenlegi és egykori hallgatók (sokszor tanítványaikkal együtt) lépnek fel énekes, táncos, zenés műsorszámmal.

A diploma megszerzése után lehetőséged van a neveléstudományi mesterszakon folytatni tanulmányaidat. Ha nem tanulnál tovább, az általános iskola 1-4. osztályában minden műveltségterületet, az 5-6. osztályokban a választott műveltségterületednek megfelelő tantárgyakat taníthatod.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom