Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Imádod a sportot, és úgy érzed képes vagy megkedveltetni másokkal is? Szeretsz versenyezni? Olyan szakmát szeretnél, aminek a színvonaláról folyamatosan, mérhető visszajelzést kapsz? Ha mindezekre „igen” a válaszod, akkor a testnevelő –edző szak a megfelelő számodra!

Ezzel a 6 féléves képzéssel olyan sportszakember lehetsz, aki bőséges elméleti és gyakorlati tudással rendelkezik ahhoz, hogy mozgásra ösztönözze a fiatalokat. A testnevelésben az a jó, hogy a diákok többsége szereti, te pedig folyamatosan látod majd a fejlődésüket, és gyorsan fel tudod mérni, hogy kinek, miben kell javulnia. A sportot kedvelők számára szervezhetsz különböző túrákat és táborokat (kerékpártúra, gyalogtúra, vizitura, sí tábor), amelyek során lehetőséged nyílik gyermekekkel történő közvetlen kapcsolatteremtésre. Ezen kívül szervezhetsz háziversenyeket, sportszakköröket, így megbecsült lehetsz a diákjaid körében. Tanulmányaid során szerzett ismereteid jó alapot nyújtanak a további fejlődésedhez, mely hozzásegít ahhoz, hogy korunk elvárásainak maximálisan megfelelj (wellness, úszás, aerobik).

Miért érdemes mindezt Nyíregyházán tanulnod? Mert nagyszerű, országos viszonylatban is egyedülálló sportlétesítmények segítik a tanulásodat, ráadásul mindezek egy helyen találhatók, közel a kollégiumokhoz. A 30 x 40 m-es csarnok egyik felében a labdajátékok, másik felében a torna- és gimnasztikaórák kapnak helyet. Az atlétikaórákat fedett, rekortán borítású 76 x 24 m-es atlétikacsarnokban, valamint 400 m-es 3 sávos műanyag szabadtéri atlétikai pályákon bonyolítjuk le. Uszodánk 25 m-es 5 sávos, feszített víztükrű. Szabadtéren 2 db bitumenes kézilabdapálya, 6 palánkos streetball pálya és 3 db salakos teniszpálya áll hallgatóink rendelkezésére. Az oktatást segíti még 1 db 10 x 22 m-es tornaterem, ahol egy 10 x 6,5 m magas sportmászófal is található. Az aerobik oktatásához egy 25 x 5 m-es tükrös terem áll rendelkezésünkre. 2000. októberében adták át a 4000 m2 füves lóversenypályát, valamint a fedett lovardát is. Szakmai táborainkat saját hajóparkkal és sífelszereléseinkkel tudjuk megrendezni. A turisztika tábor anyagát sziklamászással, valamint magashegyi túrával és hegyi kerékpárral bővítettük. Jelenleg 12 szakosztályt működtetünk (atlétika, kézilabda női-férfi, kosárlabda női-férfi, röplabda női-férfi, természetjáró- szabadidősport, torna női-férfi, úszó, lovagló szakosztályok). És nem utolsó sorban, a Pécsi Tudományegyetem kihelyezett konzultációs központjaként lehetőség nyílik a testnevelő tanárok egyetemi szintű képzésére is.

Ha egy igazán színvonalas képzésben, modern környezetben szeretnél tanulni, válaszd Nyíregyházát!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom