Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Ha szeretnél megismerkedni a turizmus-vendéglátás területéhez tartozó szakismeretekkel egy gyakorlatorientált képzésben, akkor a Nyíregyházi Főiskola turizmus-vendéglátás alapképzése neked való. Motivált, összetartó, családias közösség vár, mely ugyanakkor magas szakmai elvárásoknak is megfelel.

A hét féléves alapképzésbe sok mindennek kell beleférnie, hiszen amellett, hogy megbízható elméleti közgazdaságtani oktatásban is részesülsz, a lehető legtöbb, a gyakorlatban jól hasznosítható készséget is el kell sajátítanod ez alatt az idő alatt. Mivel a turizmus és vendéglátás jellemzően vállalkozási tevékenységgel jár együtt, nagyon fontos, hogy akár alkalmazottként, akár vezetőként tevékenykedsz majd ezen a területen, jól át kell látnod nem csak a stratégiai tervezést, az üzemeltetéshez kapcsolódó logisztikát, de a pénzügyi folyamatokat és a menedzsment legfontosabb aspektusait is.

Az NYF tanterve igyekszik ezeknek a követelményeknek mind megfelelni, és versenyképes tudást közvetíteni. Az elméleti képzést egészíti ki az utolsó félévben a szakmai gyakorlat. Két nyelv magas szintű elsajátítása a diploma kiállításának feltétele, de a magabiztos nyelvtudás egyébként is növeli keresettségedet a munkaerőpiacon.

Az alapdiploma kézhezvétele után dönthetsz a továbbtanulás (gazdálkodási mesterszakok vagy felsőfokú szakképzések) vagy a munkába állás mellett is. A leggyakrabban betöltött munkakörök közé tartoznak a szállodai vagy vendéglői üzletvezető, szállodai üzletvezető, de az ágazatot koordináló minisztériumi szervek is számíthatnak a munkádra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom