Nyugat-magyarországi Egyetem

Nyugat-magyarországi Egyetem

 Ha érdekel az erdészet világa, vagy éppen agrármérnök, közgazdász, tanár szeretnél lenni, és a gazdaságilag dinamikusan fejlődő nyugat-magyarországi régióban szeretnél tanulni, akkor számodra a Nyugat-magyarországi Egyetem az ideális választás.

Az egyetem több városban működik: központja Sopronban van, a többi kar pedig Szombathelyen, Mosonmagyaróváron, Győrben. A NYME-n többféle mérnöki képzés is zajlik. Sopronban van a nagy hagyományú Erdőmérnöki Kar, ahol akár erdőmérnöknek, akár vadgazda, vagy éppen természetvédelmi mérnöknek tanulhatsz, és a Faipari Kar, ahol faipari mérnököket és formatervezőket képeznek. Mosonmagyaróváron agrármérnök, élelmiszermérnök, állattenyésztő vagy akár növénytermesztő mérnök tanonc lehetsz.

A NYME másik nagy képzési területe a pedagógia. Sopronban van a leginkább óvodapedagógusokat képző Pedagógiai Kar, Szombathelyen az NYME három további kara működik, itt a tanárképzés folyik. Győrben egy kar található, itt többek között tanítónak vagy gyógypedagógusnak tanulhatsz. Ezeken túl pedig Sopronban a Közgazdasági Karon a gazdasági élet különböző területeire képeznek közgazdászokat.

Mivel a Nyugat-Magyarországi Egyetem nagyon közel van Ausztriához, ezért a német nyelv kiemelt fontosságú a képzésben. A NYME-n számos szakot németül is hallgathatsz, és szakmai gyakorlatra a határ túloldalán is könnyen nyílik lehetőség. Az egyetem gazdag nyelvoktatási kínálattal és számos külföldi ösztöndíjprogrammal is igyekszik hallgatói kompetenciáit fejleszteni. A NYME Talentum programja pedig a legkiválóbb hallgatók tehetséggondozását végzi. A NYME-n különlegesen gazdag a sportélet, az összes kampuszon szakosztályok sora várja a sportolni vágyókat.

 


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet