Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 135 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 120 000 Ft

Szervezés, rendezés, oktatás? Felkeltik az érdeklődésedet ezek a szavak? Ha igen, akkor ajánlom számodra az andragógia szakot, ahol megtanulhatod például az oktatási rendszer alapvető összefüggéseit, az ismeretszerzési módokat, különféle szervezetek működési elveit, a tananyag-fejlesztést vagy a tanulásszervezést.

Az Apáczai Csere János karon a képzés a nagy sikerű művelődésszervező szak utódjaként jött létre a bolognai rendszer bevezetésekor. A képzés új formája sokkal vonzóbb a hallgatók számára, mert a leendő diplomásoknak nem csupán az állami, hanem a versenyszférában is elhelyezkedési lehetőséget nyújt.

A hat féléves szak elvégzése után olyan szakember leszel, akinek megfelelő tudása van a neveléstudományi, pszichológiai, jogi, közgazdasági, és szociológiai területen ahhoz, hogy az állami, önkormányzati, a vállalkozói, a civil és nonprofit szervezeteknél és intézményeknél valamint a felnőttképzésben tervező, szervező, értékelő, irányító, illetve tanácsadói munkaköröket lásson el vagy a humánerőforrás-gazdálkodással kapcsolatos feladatokat végezzen. A képzés folyamán, érdeklődésednek megfelelően két szakirány közül választhatsz. A munkavállalási tanácsadó szakirányon megismered többek között az alapvető gazdálkodási struktúrákat, a hazai és az Európai Unió munkaerőpiacának főbb jellemzőit, a pályaorientáció és a pályaválasztás alapjait, összefüggéseit és a tanácsadás egyéni és csoportos formáit. A művelődésszakértő szakirányon elsajátíthatod például a kultúra mikro- és mezo tereit, azok közösségi használatát, a kulturális szervezetek rendszerét, működési mechanizmusát, a magyar és az egyetemes művészet alapjait és a művelődési szervezetekkel kapcsolatos gazdaságtan, kulturális marketing alapvető kérdéseit.

A képzés elég ismeretet ad ahhoz, hogy mesterképzésben folytasd a tanulmányaidat, de ha nem szeretnél továbbtanulni, akkor is rengeteg lehetőséged van az elhelyezkedésre, legyen szó akár állami, akár multinacionális cégekről.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom